We openden onze vergadering met een geloofsbelijdenis van Franciscaner credo van tientallen jaren geleden, en merkten dat deze nog net zo actueel is als toen.

Als bezinning behandelden we een artikel van Jean-Jacques Suurmond. Daarin lazen we onder andere over het Godsbeeld van moeder Teresa, en hoe zij in de sloppenwijken van Calcutta heeft geworsteld met haar geloof. Het is voor ons moeilijk te bevatten welke omstandigheden zij heeft meegemaakt. Een interessante vraag voor iedereen is of wij moeten proberen en in staat zijn God te kennen, of dat wij moeten hopen dat God óns kent.

Vanuit de kerkenraad willen wij graag benadrukken dat wij, in het kader van duurzaamheid, leefbaarheid en klimaat, onze tegoeden op een verantwoordelijke manier onderbrengen. Ook bij de verbouw van Kerkenheem is geïnvesteerd in duurzaamheid.

De kerkenraad is dringend op zoek naar nieuwe ambtsdragers. Mocht u iemand kennen binnen onze gemeente die volgens u zeer geschikt zou zijn om een taak te vervullen binnen één van de werkgroepen Pastoraat, Diaconie of Kerkrentmeesters, of iemand die geschikt zou zijn als scriba (secretaris), dan kunt u dit doorgeven aan de kerkenraad via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com