vanuit de kerkenraad

Deze week hebben meer dan 250 gelovigen een pamflet ondertekend, de zogenaamde Nashville-verklaring, waarmee ze zich uitspreken tegen “mensen met een homoseksuele of genderidentiteit”. Onze kerkenraad neemt nadrukkelijk afstand van deze standpunten. In een samenleving die zich kenmerkt door diversiteit en doorlopende veranderingen, ontdekken wij de liefde van God ook in die veranderingen en diversiteit. Dat raakt ons en daaruit willen we leven. Dan gaat het om een kerk die insluit in plaats van uitsluit. Een veilige plek waar je omziet naar elkaar en waar verbintenissen gebaseerd op liefde allemaal even waardevol zijn.

Het pamflet toont dat de angst voor verandering diep zit bij sommige mensen. Er is – in de samenleving en in de kerk – verdeeldheid over genderidentiteit en homoseksualiteit. Dit pamflet wakkert verdeeldheid en conflict op onverantwoorde wijze aan en beschadigt mensen in de LHBT-gemeenschappen.

De Protestantse Gemeente Damsterboord (PKN) staat samen met veel andere kerkelijke gemeenten wereldwijd voor “je mag er zijn”, je bent welkom. De liefde staat centraal. De liefde van Christus, de liefde voor elkaar, de liefde in elke verbintenis, buiten en binnen de LHBT gemeenschappen.

namens de kerkenraad,

Henk Heidekamp,