Stefanusavond: maandag 21 januari, 19.30 uur in Kerkenheem

In Noorddijk staat de Stefanuskerk. Bijna elke zondag vieren we daar de kerkdienst. Mensen worden er gedoopt, er wordt gerouwd, huwelijken worden bevestigd, al meer dan 750 jaar. Maar wie was deze Stefanus, naar wie de kerk genoemd is? Als u daar meer over wilt weten, kom dan naar de Stefanusavond in Kerkenheem, ons kerkelijk centrum, naast de Stefanuskerk. Op maandag 21 januari presenteren we daar een gevarieerde avond.

Wie was Stefanus?
Stefanus is een volgeling van Jezus, diaken,  die gestenigd wordt om zijn engagement aan Jezus de Nazoreeër, de Rechtvaardige. Op het stenigen volgt zijn dood. Daarover bericht de Bijbel in Handelingen 7. Handelingen 7 bevat een indrukwekkende toespraak van Stefanus bij de aanklacht die tegen hem ingebracht wordt.

Hoe ging het verder?
In latere eeuwen ziet de kerk in Stefanus de eerste martelaar, die omwille van het geloof gedood werd. Rondom zijn leven en dood ontstaan legenden, in een brief uit de vijfde eeuw wordt beschreven hoe zijn beenderen worden opgegraven en als reliek de wereld overgaan.

Vele kerken in Europa zijn aan Stefanus gewijd, onder meer de kerk in Noorddijk, onze Stefanuskerk. Dat is ook de aanleiding om deze avond te organiseren.

Wat mag u verwachten?
* verhaal: een verdiepende kennismaking met het Bijbelgedeelte Handelingen 7 (Jan Wilts)
* beeldende kunst: een presentatie van enkele kunstwerken die Stefanus verbeelden (Joke Gerds)
* muziek: het oefenen en samen zingen van een lied over Stefanus (Helmer Roelofs)

We hopen zo een aantrekkelijke en gevarieerde avond met elkaar te beleven.

Opgave (gewenst, maar niet nodig) bij Ria van Dijk: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; tel: 050. 5491349