OPROEP

Woensdag 10 juli en zaterdag 13 juli - wie doet mee om het kerke-erf in Noorddijk op te ruimen?

* takken opruimen
* toren verdiepingen aanvegen
* zoldering boven kerkruimte zuigen
* heggen scheren
* onkruid op de graven verwijderen
* in Kerkenheem de bij-ruimten stoffen (spinnenwebben e.d.)

Een oproep dus om te helpen.
Graag even doorgeven wanneer je kunt aan onze coördinator Ate Jongeling, tel. 050-5411169 of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De koffie staat klaar om half tien - woensdag en zaterdag!

We openden onze vergadering met een geloofsbelijdenis van Franciscaner credo van tientallen jaren geleden, en merkten dat deze nog net zo actueel is als toen.

Als bezinning behandelden we een artikel van Jean-Jacques Suurmond. Daarin lazen we onder andere over het Godsbeeld van moeder Teresa, en hoe zij in de sloppenwijken van Calcutta heeft geworsteld met haar geloof. Het is voor ons moeilijk te bevatten welke omstandigheden zij heeft meegemaakt. Een interessante vraag voor iedereen is of wij moeten proberen en in staat zijn God te kennen, of dat wij moeten hopen dat God óns kent.

Vanuit de kerkenraad willen wij graag benadrukken dat wij, in het kader van duurzaamheid, leefbaarheid en klimaat, onze tegoeden op een verantwoordelijke manier onderbrengen. Ook bij de verbouw van Kerkenheem is geïnvesteerd in duurzaamheid.

De kerkenraad is dringend op zoek naar nieuwe ambtsdragers. Mocht u iemand kennen binnen onze gemeente die volgens u zeer geschikt zou zijn om een taak te vervullen binnen één van de werkgroepen Pastoraat, Diaconie of Kerkrentmeesters, of iemand die geschikt zou zijn als scriba (secretaris), dan kunt u dit doorgeven aan de kerkenraad via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

bloemenzaden --  oproep

als u bloemen heeft op uw balkon of in uw tuin, wilt u dan in de zomer of de herfst een envelopje zaad “oogsten” en meenemen naar de oogstdienst van 22 september (of op een ander tijdstip brengen). We gaan er iets mee doen, zaaien natuurlijk, maar over het hoe en wat hoort u later meer …..

werkgroep eredienst

Zaterdagmiddag 18 mei jl. was ons tweejaarlijks kerkenraadsuitje. In het kerkje van Engelbert begonnen we de dag met koffie en thee en zelfgebakken rabarbertaart.

Samen met de kindernevendienstleiding was op zondag 18 mei een prachtige speciale “kinderdienst “ voorbereid.

Een dienst waarbij alles anders dan anders ging.

Als Bijbelverhaal was gekozen voor de “verloren zoon”.