Nieuwsbrief 69, van 2 november 2018, staat on-line, klik hier: Nieuwsbrief 69

Openbaring van Johannes.

“Openbaring van Johannes” zo heet het laatste Bijbelboek, kortweg: “Openbaring”. Wie eraan begint, tuimelt van de ene scène in de andere, van het ene beeldverslag in het andere. Heftige, gruwelijke, weerzinwekkende, liefdevolle, troostende en moedgevende scènes wisselen elkaar af. Een zekere Johannes, de schrijver, verblijft op een eiland en ziet al deze beelden als visioenen voor zich.

Hoe kun je dat lezen?

Het contact met de gemeente

De afgelopen periode hebben we met u als gemeente contact gehad over de toekomst van Damsterboord. Wij hebben u gevraagd de enquête in te vullen en ook hebben we een gespreksronde georganiseerd om met u in gesprek te gaan over de toekomst van onze gemeente.

De enquêtes die wij ontvingen zijn vooral ingevuld door de meer betrokken gemeenteleden. Ook aan de gespreksavonden hebben vooral gemeenteleden meegedaan die regelmatig de diensten bezoeken of actief zijn in onze gemeente.

De kernwaarden van onze gemeente

We kunnen terugzien op twee avonden

Lampionnendienst op 11 november.

Een speciale kerkdienst in het teken van Sint Maarten, op zondag 11 november. Alle kinderen mogen hun lampion meenemen naar de kerk.

Jaarlijks maakt onze predikant een jaarverslag. Dit document biedt handvaten voor de bezinningsonderwerpen die we binnen de kerkenraad bespreken. Dit jaar stond dit voor een deel in het licht van ons proces van de toekomstverkenning. In dat proces onderzoeken we “wat” we zijn, wat we waardevol vinden en willen behouden. En we kijken naar ontwikkelingen en kansen.

Met de discussie met onze gemeente of met de uitkomst van de uitgezette enquête, kunnen we ook andere aspecten die de gemeenteleden belangrijk vinden, meenemen. Dit helpt ons een stip op de horizon te zetten. We hopen met elkaar ook de vraag te beantwoorden “hoe” we dit alles kunnen bereiken. Wat moet er gebeuren om op die stip uit te komen.

Als u dit leest hebben we de resultaten van de enquête in beeld gebracht en binnenkort zijn de gesprekken met u als gemeente. De volgende keer zullen we daarover informeren.

Onze jaarrekening is door de kerkenraad vastgesteld. Dit is een document met veel getallen. Om geïnteresseerde kerkenraadsleden wat meer inzicht te geven, organiseert de KRM nog een extra toelichting, om iets dieper op de getallen in te gaan. De jaarrekening ligt ter inzage bij de secretaris. Op 16 september ligt deze ook ter inzage achter in de kerk.

Voor 30 september staat de uitzwaaidienst gepland. In deze dienst willen we een aantal vrijwilligers in het zonnetje zetten die jarenlang veel goed werk voor onze gemeente hebben verzet.

Henk Heidekamp