In april hebben we in de kerkenraad gesproken over de Amerikaanse theologe Katherine Keller en haar gedachtengoed. Het leek goed om eerst een stapje terug te doen, voordat we in haar complexe theologie duiken. Vandaar dat we in de vergadering van mei gekeken hebben naar hoofdstuk 13 van de Doornse Catechismus, een tekst van Hester Smits met de titel “Kan ik God echt kennen?”. Ieder las dit hoofdstuk en koos een enkele regel die het dichtst bij zijn of haar beleving van God staat. Dat leverde een aantal mooie beschrijvingen en een even zo mooi en persoonlijk gesprek op.

Zaterdag 18 mei hopen we ook een goed gesprek te hebben, en dan met Jolanda Tuma. Als dorpskerkambassadeur van Noord-Nederland zal zij ons begeleiden tijdens een wandeling, waarbij ze ons meer zal vertellen over dorpskerken. We hopen er een leerzame en gezellige middag van te maken!

Als laatste kunnen we melden dat de eerste stappen zijn gezet om een nieuwe website voor onze gemeente te creëren. We doen dit samen met Eric van den Berg, een communicatie-adviseur van de PKN. In het najaar hopen we de nieuwe website te kunnen lanceren.